EKOLOŠKI SKIRO MICRO ECO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Od leta 1950 je bilo po vsem svetu proizvedenih približno 8,3 milijarde ton plastike, od tega polovica v zadnjih 15 letih. Proizvodnja plastike letno povzroči približno 400 milijonov ton emisij CO2.
Vsako leto se v naše oceane odvrže približno 8 milijonov ton plastike, 11% teh plastičnih odpadkov prihaja iz pomorske industrije v obliki rabljenega ribiškega orodja, vrvi, vlečnih mrež in zabojev (približno 640000 ton). Vsako leto zaradi plastičnih odpadkov umre na milijone živali. Prizadetih je skoraj 700 vrst, od ptic in rib do želv. Če se bodo stvari v istem tempu nadaljevale, bo leta 2050 v oceanih več plastike kot rib.

Družbena odgovornost podjetja MICRO

Ker pri micru verjamejo, da je pri izdelavi novih produktov nujna tudi okoljska odgovornost, so se povezali s partnerskim podjetjem, ki oceanske odpadke zbira in predeluje v tako imenovano »zeleno plastiko«. Ta material se uporablja za izdelavo trajnostnih Micro ECO deluxe skirojev.

MICRO ECO linija - otroški skiroji, narejeni iz odpadnih ribiških mrež

Trdno smo prepričani, da vsakodnevna dejanja in odločitve pri nakupih vplivajo na planet, na katerem živimo. Ponosni smo, da vam lahko predstavimo novo linijo ECO skirojev, narejenih z uporabo zavrženih ribiških mrež, ki onesnažujejo naše oceane. Zavrženo oceansko plastiko se pretvori v trpežen, barven material, ki se uporablja za stojišče in zavoro skiroja. Izdelki iz linije ECO imajo enake lastnosti kot priljubljeni Mini & Maxi Micro deluxe skiroji:

• patentiran krmilni sistem, ki z nagibanjem telesa spodbuja ravnotežje in motorične sposobnosti,
• po višini nastavljivo krmilo,
• nedrsečo silikonsko podnožje, ki zagotavlja varnost med vožnjo.

Še vedno je pred vami trpežen produkt za dolga leta uporabe in dogodivščin. Skiroji MICRO imajo manjši ogljični odtis kot večina konkurenčnih, ki po eni sezoni pristanejo na odlagališču odpadkov. Ker se ni pozabilo na kakovostne rezervne dele, je skiro mogoče popravljati in prenašati med več otroki. Tako nikoli ne konča na odlagališču. MICRO ECO linija je le še korak naprej v prizadevanju za čistejše okolje. Trenutno sta skiroja Mini in Maxi na voljo v ekskluzivni barvi Ocean Green, saj je to naravna barva osnovne surovine. Zdaj lahko otrokom pomagamo pri raziskovanju planeta in ga hkrati tudi zaščitimo.

Raziskuj danes za boljši jutri!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter