Pogosto zastavljena vprašanja

Razlika med Mini in Maxi Deluxe?

Mini skiro je primeren za otroke med 2 in 5 let, Maxi pa nekje od 4 do 10 let. Zaradi pravih dimenzij skiroja glede na otrokovo velikost in moč vam priporočamo, da se držite priporočenih starostnih obdobij.

Kateri skiro je primeren za petletnika, na tri ali dva kolesa?

Odločitev je vaša. Trikolesni skiro Maxi je zaradi svojega načina zavijanja in treh koles stabilnejši in tudi stoji brez pomoči tačke. Dvokolesni model Sprite je manj stabilen in hitrejši. Zaradi majhne teže in enostavnega načina zlaganja je primeren tudi za to starostno obdobje.

Otrok je star 3 leta, kaj priporočate, Mini ali Maxi deluxe?

Definitivno Mini. Zaradi pravih dimenzij skiroja glede na otrokovo velikost in moč vam priporočamo, da se držite priporočenih starostnih obdobij.

Kaj so prednosti in slabosti zložljivega Maxi skiroja v primerjavi z navadnim Maxi deluxe?

Pri navadnem maxiju izvlečete krmilo in skiro je v dveh delih, vendar primernejši za pakiranje. Pri zložljivem maxiju zložen skiro ostane v enem kosu.

Kolikšna je nosilnost skirojev?

Mini ima nosilnost 35 kg, Maxi 50 kg (testirani so na 70 kg), vsi aluminijasti pa imajo 100 kg nosilnosti.

Rezervne dele imate?

Imamo, veliko večino na zalogi. Če česa ni, naročimo (čakalna doba je od 2-4 tedne).

Garancija na skiro velja 2 leti. Kaj zajema garancija?

Proizvajalec jamči za kakovost oziroma za brezhibno delovanje v garancijskem roku, ki začne teči z datumom izročitve blaga. Garancija ne velja ob neupoštevanju NAVODIL ZA VARNO UPORABO. Garancija ne pokriva običajne obrabe proizvoda. Garancija ne izključuje pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu.

Kaj zajema garancija na električni skiro. Koliko je garancije na baterijo in motor?

2 leti garancije je na komponente skiroja: stojišče, sprednji sklop in zavora. Izključeni so vsi potrošni materiali, majhni deli in vijaki. 1 leto garancije je na motor in na baterijo.

Kje je moj paket?

Dostava naročila traja od 2 do 5 delovnih dni po prejemu naročila. Naš pogodbeni partner za dostavo je DPD, ki vam bo na kontaktno številko poslal številko vašega paketa in predviden rok dobave. Za vsa morebitna vprašanje se obrnite direktno na njihovo telefonsko številko 01 513 23 00 ali elektronski naslov info@dpd.si.

Razlika med, Sprite, Speed, Flex in Rocket skirojem?

Sprite je zaradi majhne teže in enostavnejšega načina zlaganja najprimernejši za mlajše, od 5 let naprej (lahek). Speed in Flex sta večja (145 mm premer koles), s tem da ima Speed nižje trdo stojišče in posebna kolesa z amortizacijo, Flex pa ima posebno upogljivo stojišče iz lesa in steklenih vlaken. Rocket je zaradi svojih širokih koles stabilnejši.

Skiro primeren za fanta, 11 let, za trike?

Mx trixx model.

Razlika med Ramp, Mx Trixx in Crossneck?

Ramp je najosnovnejši skiro za trike, primeren za mlajše otroke-začetnike. Mx Trixx je zaradi materialov lažji in še vzdržljivejši, zato je primeren za uporabnike, ki so že nabrali nekaj izkušenj. Crossneck je skiro za zahtevnejše in višje voznike. 

Potrebujem za LED kolesa baterije? Ali se LED kolesa pokvarijo?

LED kolesa delujejo na indukcijo in ne potrebujejo baterij. Svetijo samo med vožnjo in se ne kvarijo.