MICROLINO 2.0-TO NI AVTOMOBIL!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Idealna mešanica med motorjem in avtomobilom.

V povprečju avtomobil zasede le 1,2 ljudi in prevozi le 35 km na dan. To pomeni, da so običajni avtomobili preveliki za 95% časa njihove rabe. Sliši se kot en velik nesmisel, kajne?

Wima Ouboterja in njegova sinova je motilo, kako so avtomobili za mestne vožnje enostavno preveliki in so želeli glede tega kaj storiti.

Micro Mobility Systems skupaj z italijanskim podjetjem CECOMP razvija svoj vizualno in tehnično prenovljeni Microlino 2.0, ki ga bo mogoče serijsko proizvajati. Microlino 2.0 je zasnovan za vsakodnevno uporabo: vožnjo v službo, obisk prijatelja ali nakupovanje.

V primerjavi s prvo verzijo Microlina ima boljše vozne lastnosti, boljšo ergonomijo in enostavnejše vzdrževanje. Z novim, varnejšim krmilnim sistemom je dosežena boljša vodljivost. Poleg tega je avtomobil stabilnejši zaradi razširjene zadnje osi. Elektromotor ima opazno več moči in je tudi učinkovitejši od stare različice, notranjost Microlina 2.0 je prostornejša in bolj ergonomska, ožja armaturna plošča vozniku izboljša pogled na cestišče. Po izgledu je Microlino 2.0 odstopil od prejšnje retro zasnove; na primer z neprekinjeno zadnjo lučjo, zaradi katerega deluje vozilo modernejše.

Osnovni tehnični podatki, doseg do 200 kilometrov in cena 12.000 evrov se niso spremenili. Proizvodnja Microlina 2.0 naj bi se začela leta 2021.

17.000 prednaročnikov Microlina je s spletnimi anketami pomagalo natančno določiti, kako bo avtomobil izgledal, saj so lahko izbirali med različnimi izvedbami platišč in sedežnih prevlek. Tudi vi lahko naročite svojega! Pišite nam na info@micro-skiro.com.

Kaj ponuja Microlino?

Prostor za 2 odrasli osebi in 3 zaboje s pivom

Čeprav je majhen, je Microlino v notranjosti prostoren. Na sedežni klopi se lahko udobno namestita dve odrasli osebi. Z 220 litri prostornine prtljažnika je celo dovolj prostora za tri zaboje piva. Ali šampanjec, če je to tisto, kar imate raje …

Hitro in enostavno polnjenje-polnite ga kot pametni telefon

Polnjenje električnega vozila še nikoli ni bilo tako priročno. Preprosto vklopite svoj Microlino 2.0 v običajno hišno vtičnico, kjer se napolni v samo 4 urah. To pomeni, da boste vsako jutro dan začeli s popolnoma napolnjenim vozilom!

Enostavno parkiranje-prečno parkiranje, ki omogoča izhod direktno na pločnik

Predstavljajte si svet, v katerem se vaš avto prilega kateremu koli parkirnemu mestu. Z Microlinom lahko storite prav to in še več: njegova majhnost dopušča prečno parkiranje in zato potrebuje le 1/3 prostora običajnega avtomobila. Ko so vrata spredaj, lahko preprosto izstopite na pločnik.

TRAJNOST in EKOLOGIJA

100% električen- 0% emisij
65% manjša poraba energije-manjši ogljični odtis

Gre za preprosto enačbo: lažji avtomobil pomeni, da potrebujete manj energije, da pridete od točke A do B (tudi z majhno baterijo pridete daleč). Microlino potrebuje za enako pot 65% manj energije kot običajni električni avtomobili. Da sploh ne omenjamo velikih terencev, ki goltajo bencin… Učinkovita je tudi njegova proizvodnja. Zaradi majhne baterije in enostavne konstrukcije proizvodnja Microlina porabi tudi do 60% manj energije kot prozvodnja običajnega avtomobila.

50% manj delov-manj vzdrževanja

Zaradi električnega pogonskega sklopa in preproste, a robustne konstrukcije potrebuje Microlino polovico manj delov kot običajni avtomobil. Zato servisni center obiskujete manj pogosto, kar je dobro tudi za vašo denarnico.

Tehnični podatki

Moč: 11kW
Največja dosežena hitrost: 90 km / h
Pospešek: 5 sek. (0-50 km / h)
Maks. Navor: 100 Nm
BATERIJA
Doseg: 125km (osnovni model) | 200 km (z doplačilom)
Baterija: 8kWh | 14,4 kWh (z doplačilom)
Tip baterije: Litij-ionska (NMC)
Polnjenje: Vtič za hišno vtičnico ali polnilna postaja tipa 2 (največ 2kW)
Čas polnjenja: 4 ure na hišni vtičnici ali polnilna postaja tipa 2
Masa praznega vozila: 513 kg (z baterijo)
Mere: 2430 mm x 1500 mm x 1450 mm
Sedeži: 2
Prostornina prtljažnika: 220 litrov
Kategorija vozila: L7e
Ogrevanje: vključeno (1,8 kW PTC)
Cena osnovnega modela: 12.000 €

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter